04/03/2024

Asianajajan konkreettiset työkalut alisuoriutumiseen puuttumiseksi

Tässä kirjoituksessa VALO Partners Asianajotoimiston asianajaja Alexa Kavasto antaa käytännön vinkkejä alisuoriutumiseen puuttumiseksi.

Työntekijän alisuoriutuminen on hankala asia ei paitsi työntekijälle itselleen, mutta mahdollisesti myös koko työyhteisölle. Kun työntekijä ei saavuta täyttä potentiaaliaan, se voi vaikuttaa työilmapiiriin, yrityksen taloudelliseen suorituskykyyn ja asiakastyytyväisyyteen. Esihenkilölle tilanne voi olla hankala, koska asian esille nostaminen tuntua ikävältä ja työkaluja alisuoriutumiseen puuttumiseen ei välttämättä löydy omasta esimiehen työkalupakista.

LUE LISÄÄ

02/01/2024

Koeaikapurun ABC – Mitä jokaisen työnantajan pitää ymmärtää työsuhteen päättämisestä koeaikana

Matilla on mennyt hommat koeaikana lähinnä vihkoon. Motivaatio on ollut kateissa, hän ei tule toimeen työkaverien kanssa eikä työn jälkikään ole ollut riittävällä tasolla. Työnantaja onkin päättänyt purkaa Matin työsuhteen tämän takia. Koeaika lähenee jo loppuaan, mutta Matti jättäytyi sairauspoissaololle viime metreillä. Hän ei vastaa puhelimeen eikä viesteihin, eikä ilmoitusta koeaikapurusta saada perille.

Siinä yksi esimerkki kinkkisistä koeaikapurkuun liittyvistä tilanteista, jollaisia asiakkaamme ovat viime aikoina kohdanneet. Olemme keränneet tähän blogiin tiiviin tietopaketin koeaikapurkuun liittyvistä seikoista, joita kaikkien työnantajien tulisi ymmärtää.

LUE LISÄÄ

10/11/2023

Onnistunut työsopimus – asianajajan 5 parasta vinkkiä työsopimuksen tekoon 

Työsopimukset ovat yritysten merkittävimpiä taloudellisia sopimuksia, joten työsopimusten laatimista ei tule pitää pelkkänä muodollisuutena. Tämä blogikirjoitus käsittelee yhtä rekrytointiprosessin tärkeintä vaihetta - työsopimuksen solmimista. Hyvin laadittu työsopimus luo perustan onnistuneelle työsuhteelle ja molempien osapuolten oikeusturvalle. Lue alta osakkaidemme Kiiran ja Alexan 5 parasta vinkkiä onnistuneen työsopimuksen laatimiseen. 

LUE LISÄÄ

27/09/2023

Tarjoajana julkisessa tarjouskilpailussa – huomioi nämä seikat!

Julkisia hankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 47 miljardilla eurolla, joten ne tarjoavat yrityksille lukuisia mahdollisuuksia tarjota tuotteitaan ja palveluitaan eri julkisen sektorin toimijoille. Hankintasopimuksen saaminen merkitsee yritykselle myös erittäin vakaata ja luotettavaa sopimuskumppania. Tässä blogikirjoituksessa julkisiin hankintoihin erikoistunut asianajajamme Kiira Koponen nostaa esille muutamia keskeisiä seikkoja, jotka on hyvä pitää mielessä julkisiin tarjouskilpailuihin osallistuttaessa.

LUE LISÄÄ

30/08/2023

Uusi yhteistoimintalaki – Käsikirjoitetusta näytelmästä kohti aitoa vuorovaikutusta?

Tutustu uuden yhteistoimintalain haasteisiin ja mahdollisuuksiin työpaikoilla. Vaikka vuoden 2022 muutokset toivat mukanaan neljännesvuosittaisen jatkuvan vuoropuhelun, jäivät vanhat ongelmat, kuten muutosneuvotteluiden jäykkyys ja sanktioiden pelko, osittain huomiotta.
Lue, miten aito vuorovaikutus voi edistää sujuvia muutosneuvotteluita ja mikä rooli lakimuutoksilla on ihmisten luottamuksen rakentamisessa työpaikoilla.

Read more

16/08/2023

Viisi vinkkiä sujuvaan vuorovaikutukseen työelämän hankalissa tilanteissa

Tutkimusten mukaan jopa 40 prosenttia esihenkilöiden ajasta kuluu konflikteihin liittyviin keskusteluihin. Silti harvalla esihenkilöllä on riittävät valmiudet ja taidot haastavien keskustelujen käymiseen. Tässä on viisi vinkkiä, jotka auttavat hankalien tilanteiden hallinnassa.

Read more

19/06/2023

Ensimmäiset askeleet kohti onnistunutta viestintää julkisissa hankinnoissa

Viestintä ja vuorovaikutus ovat kulmakiviä onnistuneen hankinnan varmistamiseksi, ja viestintä on läsnä lähes kaikissa hankintaprosessin vaiheissa. Koska itse tarjouskilpailun aikana vuorovaikutus hankintayksikön ja tarjoajan välillä on kuitenkin hyvin rajoitettua, hankintayksikön tulisi ennakoida ja aloittaa viestintä jo ennen kuin tarjouspyyntö on julkaistu. Olemme koonneet alle avaimia hyvään hankintaviestintään sekä hankintayksikön että tarjoajan näkökulmasta.

Read more

31/05/2023

Valoa työoikeuden ja julkisten hankintojen haasteisiin – Uusi asianajotoimisto vastaa muuttuvan työelämän tarpeisiin

Työoikeuden, julkisten hankintojen ja riidanratkaisun eturivin osaajat, asianajajat Alexa Kavasto ja Kiira Koponen, perustavat asianajotoimisto VALO Partners Oy:n.

- Työelämä on juuri nyt isossa murroksessa, mikä tekee työnantajien tehtävän haastavaksi. Uudet työsuhteen muodot, alustatalous, freelancereiden, projektityöntekijöiden ja itsenäisten yrittäjien määrä kasvaa merkittävästi. Samaan aikaan jatkuvasti muuttuva oikeuskäytäntö tekee työsuhdejuridiikan tulkinnasta ja toimeenpanosta hankalaa, perustajaosakas Alexa Kavasto sanoo.

Read more

14/05/2023

Alisuoriutuminen on tyypillinen ongelma – Juristin vinkit esihenkilötyön haastavimpiin tilanteisiin

Työpaikan ristiriidat kuormittavat usein koko työyhteisöä. Yhden henkilön käytös voi myrkyttää koko työpaikan ilmapiirin tai aiheuttaa muille turhaa kuormaa tekemättömillä töillä.

Tyypillinen ongelmatilanne työpaikoilla on työntekijän alisuoriutuminen: hän ei tee sitä, mitä työnkuva vaatisi, tuhlaa aikaansa toisarvoisiin töihin tai jää pahasti jälkeen tavoitteista. Muut joutuvat paikkailemaan hänen laiminlyöntejään.

Read more

14/05/2023

Onnistuneen etä- ja hybridityön resepti

Korona pakotti työpaikat polvilleen ja samalla ottamaan etätyöloikan. Varsinkin keskijohto joutui valtavan paineen alle tasapainoillessaan ylemmältä organisaatiotasolta tulevien vaatimusten ja toisaalta etätyössä olevien alaistensa johtamisen kanssa. Tilanteessa etenkin esihenkilöt olisivat tarvinneet, ja tarvitsevat edelleen, itse sparrausta selvitäkseen etätyöjohtajuuden asettamista haasteista.

Read more

Kiinnostuitko?

VALO Partners Asianajotoimisto Oy
Kalevankatu 14 C 12
00100 Helsinki

toimisto@valopartners.fi

tel. +358 40 511 8020 

Julkiset hankinnat: +358 41 3111 953

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirje, niin saat ensimmäisten joukossa vinkkejä ja uutisia työoikeuden ja julkisten hankintojen ajankohtaisista aiheista.

View